Tom Voute Fonds

In Nederland krijgen jaarlijks 550 kinderen kanker. Een kwart van hen overlijdt daar aan. Daarmee is kanker, na ongelukken, de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen. Het doel van het Tom Voute Fonds is de genezingskans omhoog te brengen van de huidige 75 procent naar 90 procent in 2025.

Het fonds is vernoemd naar kinderoncoloog en hoogleraar Tom Voute die er zijn levenswerk van maakt om het genezingsproces van kinderen met kanker te verhogen. Voorheen heette het fonds Stichting voor Kindergeneeskundig Kankeronderzoek (SKK), maar na het onverwacht overlijden van Tom Voute in 2008 heeft het SKK-bestuur besloten om de naam van de stichting te veranderen in Tom Voute Fonds, om zijn gedachtegoed levend te houden. Het doel van de stichting is hetzelfde gebleven: onderzoek naar het ontstaan en de bestrijding van kinderkanker.

Meer informatie over het Tom Voute Fonds vindt u op www.tomvoutefonds.nl.