Vereniging Rembrandt

Elfduizend kunstliefhebbers samen, dat is de Vereniging Rembrandt. Al 130 jaar helpt dit collectieve mecenaat Nederlandse musea met bijzondere kunstaankopen.

Musea die een bijzonder kunstwerk willen kopen, kunnen aankloppen bij de Vereniging Rembrandt. Wetenschappers, museumfunctionarissen en particuliere kunstkenners beoordelen samen in het Bestuur welke kunstwerken gesteund worden. Als onafhankelijke, particuliere organisatie kijkt de vereniging niet alleen naar het belang van individuele museumcollecties maar dat van de Nederlandse openbare kunstcollectie als geheel. Het gaat niet om de muren in musea die vol moeten, maar om het principe dat waardevolle kunst beschikbaar moet zijn voor elke Nederlander.

Door musea te helpen bij aankopen van bijzondere kunstwerken, ontwikkelt de gehele Nederlandse kunstcollectie en blijft deze levend en van topkwaliteit.

Een voorbeeld is de lakkist uit 1640 die nu in het Rijksmuseum te bezichtigen is.

Lakkist

Voor meer informatie over Verenging Rembrandt gaat u naar: www.verenigingrembrandt.nl.